Katarzyna Cichopek zaskoczyła fanów przepisem na jesienną kiszonkę, której nikt się nie spodziewał. Zamiast ogórków czy kapusty, gwiazda kisi w słoikach... kwiaty! Kiszone chryzantemy nie tylko pięknie wyglądają, ale też wspierają odporność, obniżają cholesterol i poprawiają kondycję skóry oraz...
Herbata niezaprzeczalnie jest jednym z popularniejszych napojów, który pijemy każdego dnia, zwłaszcza podczas śniadania. Nie tylko gasi pragnienie, ale także wykazuje właściwości prozdrowotne. Jednakże na półkach sklepowych możemy znaleźć taki typ herbaty, którego lepiej unikać.
Źródło: klik
Z najnowszych danych wynika, że drobna zmiana w codziennej diecie — sięganie po roślinne pokarmy bogate we flawonoidy — może mieć znaczący wpływ na ryzyko demencji. Badania pokazują, że włączenie kilku składników spożywczych do menu to krok, który warto...
Howard Tucker, neurolog z Cleveland, osiągnął wiek 103 lat, a nadal angażuje swój umysł i ciało — to przykład, który może inspirować każdego. Przedstawiamy jego sprawdzone zasady, które pomagają utrzymać sprawność mózgu oraz kondycję w późniejszym wieku.
Źródło: klik
Z najnowszych danych wynika, że drobna zmiana w codziennej diecie — sięganie po roślinne pokarmy bogate we flawonoidy — może mieć znaczący wpływ na ryzyko demencji. Badania pokazują, że włączenie kilku składników spożywczych do menu to krok, który warto...
Kolacja to nie tylko zakończenie dnia, ale moment, który może realnie wpłynąć na twoje zdrowie, sen i metabolizm. Eksperci z Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej i Ministerstwa Zdrowia podkreślają, że pora spożycia kolacji ma kluczowe znaczenie.
Źródło: klik
Howard Tucker, neurolog z Cleveland, osiągnął wiek 103 lat, a nadal angażuje swój umysł i ciało — to przykład, który może inspirować każdego. Przedstawiamy jego sprawdzone zasady, które pomagają utrzymać sprawność mózgu oraz kondycję w późniejszym wieku.
Źródło: klik
Czy wkrótce ktoś pobije rekord Jeanne Calment? Francuzka zmarła w 1997 roku w wieku 122 lat, ale naukowcy z University of Georgia przewidują, że już w najbliższych dekadach pojawią się ludzie żyjący jeszcze dłużej. Według prof. Davida McCarthy’ego, niektóre...
Dynia to nie tylko smaczne, ale też bardzo zdrowe warzywo. Występuje w licznych odmianach, a do najpopularniejszych należą dynia olbrzymia, zwyczajna, piżmowa, makaronowa, hokkaido i muscat. Z pomarańczowego i stosunkowo słodkiego miąższu dyni można przygotować wiele pysznych dań, zarówno...
Badanie dotyczące optymalizacji ścieżki terapeutycznej z personalizacją procedur dla chorych na raka piersi prowadzą polscy naukowcy z Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku. - Badanie rezonansu całego ciała, jak i badanie PET-MR to innowacyjne badania, gdzie przy podejrzeniu zmian przerzutowych do tkanek...


















