Starzenie można spowolnić, a być może nawet częściowo odwrócić - wynika z raportu przygotowanego przez zespół badaczy z Polski, USA i Wielkiej Brytanii pod kierownictwem dr. Piotra Chmielewskiego z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu. Uczelnia właśnie opublikowała jego rezultaty.
Źródło: klik
Znajdujemy się w punkcie zwrotnym. Europa powinna radykalnie zreformować sposób, w jaki finansuje ochronę zdrowia i integruje ją z szerszą strategią gospodarczą i geopolityczną - piszą Irma Veberič, dyrektor generalna Roche Polska i Maria Falkenberg Petersen, tymczasowa dyrektor generalna Roche...
Kurki to nie tylko smaczne, ale i zdrowe grzyby. Mają wiele cennych składników odżywczych i chociaż nalewka z kurek brzmi dziwnie, to jednak warto ją przygotować. To nie przypadek, że kurki nigdy nie bywają robaczywe. Zawdzięczają to składnikom, które...
Cukinia to warzywo, które doskonale komponuje się z wieloma potrawami. Neutralny smak, niska zawartość kalorii i fakt, że jest lekkostrawna, czyni ją idealnym elementem każdej diety. Przedstawiamy jej wartości odżywcze oraz najważniejsze składniki, które dostarcza organizmowi. Odkryj korzyści płynące...
Kora przez wiele lat cierpiała z bólu, a od lekarzy słyszała, że „ma zdrowie 15-latki”. Artystka chorowała na raka jajnika, który bywa nazywany „cichym zabójcą kobiet”. Ten nowotwór rozwija się podstępnie i długo nie daje jednoznacznych objawów. Historia Kory...
Wirusowe zapalenie wątroby (WZW) jest według WHO jednym z największych zagrożeń epidemiologicznych XXI wieku. Tylko na WZW typu B i C choruje ponad 350 milionów ludzi na całym świecie. Wśród nich są też gwiazdy sceny i ekranu. Dowiedz się,...
Multiwitaminy nie wydłużają życia – potwierdza duże badanie! 20 lat obserwacji prawie 400 tys. zdrowych Amerykanów pokazało, że regularne przyjmowanie suplementów nie zmniejsza ryzyka raka, zawałów ani udarów.
Źródło: klik
Multiwitaminy nie wydłużają życia – potwierdza duże badanie. 20 lat obserwacji prawie 400 tys. zdrowych Amerykanów pokazało, że regularne przyjmowanie suplementów nie zmniejsza ryzyka raka, zawałów ani udarów.
Źródło: klik
Spożywanie cukru, np. słodzonych napojów, zmienia działanie DNA u bakterii obecnych w naszych jelitach. Jednocześnie modyfikuje pracę układu immunologicznego, nasilając stany zapalne - informują naukowcy.
Źródło: klik
Choroba Alzheimera rozwija się długo i pozostawia nieodwracalne szkody w mózgu. Ten najczęstszy rodzaj demencji może mieć różne objawy. Dotyczą także stóp i chodu. Zobacz, jakie zmiany powinny wzbudzić czujność. Szybkie wykrycie choroby i wdrożenie leczenia pomaga spowolnić jej...

















