Pieczywo spożywamy bardzo często, ale nie każde służy naszemu zdrowiu. Warto więc, zamiast białej bułki sięgnąć po chleb Ezechiela, inaczej chleb esseński. Przepis na niego pochodzi z Biblii, a więc znany jest już od tysięcy lat. Chleb ten powstaje z naturalnych składników bez dodatku cukru czy konserwantów. Jest to pieczywo wegańskie i niskokaloryczne, zawiera mniej glutenu, mogą go spożywać osoby z cukrzycą i na diecie odchudzającej. Wypróbuj przepis na chleb Ezechiela, zdążysz go zrobić na Wielkanoc.

Źródło: klik

Poprzedni artykułOto najczęstsze objawy grypy! Jak rozpoznać wirusa? Sprawdź typowe symptomy tej poważnej choroby
Następny artykułKukurydziana Pełnia na wrześniowym niebie. Zobacz, czy fazy księżyca mają wpływ na nasze zdrowie? Poznaj fakty i mity związane z pełnią