Rooibos to określenie afrykańskiego krzewu, z którego przygotowuje się smaczny i zdrowy napój. Herbata z czerwonokrzewu afrykańskiego, bo tak brzmi jego botaniczna nazwa, jest wolna od kofeiny. Dzięki temu może być bezpiecznie spożywana przez dzieci, kobiety w ciąży i karmiące, jak również na noc. Nie tylko wspomaga sen, ale także trawienie i pracę wątroby. Polecana jest ponadto przy cukrzycy, nadciśnieniu i odchudzaniu. Poznaj zalety czerwonego i zielonego rooibos, cenne właściwości naparu i sposób jego stosowania. Zobacz, jak go zaparzyć, by był naprawdę smaczny.

Źródło: klik

Poprzedni artykułCo zamiast Ozempiku? Naukowcy odkryli zaskakujący, naturalny mechanizm
Następny artykułTen miód jest najsłodszy i najdłużej płynny. Słodki kwiatowy eliksir, odmładza, zwalcza infekcje i goi rany