Witamina C pełni wiele wiele ważnych funkcji w naszym organizmie, ale przede wszystkim wspomaga układ odpornościowy w walce z patogenami. Organizm jej nie magazynuje, dlatego musimy mu ją dostarczać codziennie wraz z dietą. Z witaminą C w pierwszej kolejności zawsze kojarzy się cytryna. To prawda, że źródłem tej witaminy są owoce i warzywa, ale cytrusy wcale nie zawierają jej aż tak dużo, jak się wydaje. Te warzywa i owoce mają dużo więcej witaminy C niż cytryna i są jej wartościowym źródłem.

Źródło: klik

Poprzedni artykułPierwszym objawem może być mrowienie głowy lub całego ciała. Udar mózgu zdarza się u coraz młodszych osób. Znajomość objawów obowiązkowa!
Następny artykułRozgrzewająca nalewka na przeziębienie, ból gardła i stawów. Stosuj na niestrawność i wzmocnienie zamiast produktów z apteki