Jesień to czas, kiedy nasza odporność jest szczególnie narażona na osłabienie. Ograniczony dostęp do światła słonecznego, mniej zróżnicowana dieta oraz długie godziny spędzane w zamkniętych pomieszczeniach nie sprzyjają prawidłowemu funkcjonowaniu układu immunologicznego. Oprócz dbania o regularną aktywność fizyczną, odpowiedni poziom witaminy D i właściwe nawodnienie, możemy wspierać naszą odporność poprzez odpowiednie odżywianie. Sprawdź, jakie produkty warto włączyć do diety, aby wzmocnić organizm w walce z wirusami.

Źródło: klik

Poprzedni artykułGenetyka dla kobiet – nowa era zdrowia i profilaktyki. Ekspertka: „To ogromna szansa na długie, zdrowe i świadome życie”
Następny artykułJakie skutki uboczne daje jedzenie kaki? Możesz nabawić się nawet kamieni w żołądku. Sprawdź, kto i kiedy powinien unikać jedzenia szaron