Biała kiełbasa to tradycyjny element wielkanocnego stołu. Najczęściej jemy ją z żurkiem albo barszczem białym. Świetnie smakuje w połączeniu z ćwikłą, chrzanem i chlebem. Biała kiełbasa przygotowywana jest głównie z kawałków mięsa wieprzowego, dużej ilości przypraw i soli. Ta produkowana na skalę przemysłową bardzo często zawiera też mniej pożądane dodatki – konserwanty i wzmacniacze smaku. Sprawdź, jak wybrać najlepszą białą kiełbasę na Wielkanoc i nie tylko.

Źródło: klik

Poprzedni artykułKocha się człowieka, a nie jego płeć. Czym jest panseksualizm? Michał Szpak opowiedział o swojej orientacji
Następny artykułNowe ostrzeżenie GIS 19.03.2024! o produktach wycofanych z dyskontów POLOmarket, Lidl, ALDI, Kaufland, Biedronka, Netto, Auchan 19.03.2024